Over ons

Hein Cannie en Patrick de Poorter openen op zaterdag 1 mei de allereerste camperplaats in de Kanegemstraat 62 in Tielt. “Ik rijd al vijf jaar rond in een camper en vond dat er te weinig plaatsen waren om met je mobilhome naar toe te trekken”, zegt Hein, die het avontuur aangaat met landbouwer Patrick.

‘Het Ovenbuur’ wordt de naam van de eerste standplaats voor mobilhomes in Tielt, vernoemd naar een schuurtje aan de visvijver vlakbij. “In dat schuurtje waar een oven stond, werd waarschijnlijk vroeger brood gebakken. De naam heeft dus een link met de locatie en geschiedenis”, verduidelijkt landbouwer Patrick, die een stuk van zijn boerderij omtovert tot camperplaats.

Grote vraag

Hein Cannie kwam met het idee opdraven: “Ik rij al vijf jaar met een mobilhome en vond dat Tielt een blindspot was wat betreft camperplaatsen. Nochtans hebben we de Poelberg, een prachtig landschap en de kust is redelijk dichtbij”, vertelt Hein. Patrick vult aan: “Hier in Tielt passeren ook veel fietsers en door corona kunnen mensen niet zo veel doen als ontspanning. Een extra camperplaats biedt volgens mij de ideale oplossing.” “Het is zelfs zo dat de verkoop van mobilhomes met dertien procent gestegen is sinds corona. Mensen zoeken echt een uitlaatklep en gelukkig kunnen camperplaatsen perfect openen in deze omstandigheden”, zegt Hein.

“Het aanbod aan camperplaatsen is te beperkt volgens de grote vraag die er is”

De werken zijn gestart begin april 2021 om op 1 mei de camperplaats te kunnen openen. “Een staplaats van zeven op tien meter zal voorzien zijn van elektriciteit, water, een plek om je afval te lozen. De parking is op mijn boerderij, recht naast de koeien. De bezoekers krijgen dus de kans om de landbouw actief mee te maken”, vertelt Patrick. “En de camperplaats is gericht naar het zuiden, ideaal om te genieten van een mooie zonsondergang.” “Het is dus zeker geen volwaardige camping, maar alles wat een camperplaats moet hebben, is aanwezig”, zegt Patrick. “De camperplaats heeft geen speelplein voor kleine kinderen.”

Eigen streek

“In de toekomst kunnen we kijken om bijvoorbeeld wel een ontbijt of tapasplank aan te bieden, maar eerst moeten we kijken hoe ons concept aanslaat. Als de restaurants weer open mogen, kunnen we zelfs campermeals aanbieden.” Ook Hein heeft al toekomstplannen: “We kunnen eventueel samenwerken met lokale handelaars om streekproducten te serveren, of een bezoek plannen aan de struisvogelboerderij in Aarsele, of aan een wijnmaker in de buurt. De avond kunnen we dan gezellig afsluiten met een gezamenlijke barbecue.”

Een camperplaats kost 15 euro per nacht en je kan maximum 72 uur blijven staan. Ook honden zijn welkom, maar enkel aan de leiband.

 

Hoe het allemaal begon